Modern és esztétikus árnyékolási ötletek otthonunkba

Szerző:

Ma már számos modern és esztétikus árnyékolási megoldás közül választhatunk otthonunkba. A helyiség adottságaitól, a fényigénytől függően egy többfunkciós szerkezettel akár a fényáteresztő és sötétítő függönyt is kiválthatjuk.

A bejegyzésben felsorolt valamennyi termék elérhető üzletünkben.

Roletta-takaróléccel

Roletta

ROLETTA

A roletta egy praktikus, funkcionális árnyékolási megoldás.

Kicsi a helyigénye és könnyen, egyszerűen mozgatható a szerkezet. Tökéletes megoldást jelenthet olyan esetben, ahol kevés hely áll rendelkezésre és a hagyományos függöny nem jöhetnek szóba. A rolettavászon anyaga többféle lehet: fényáteresztő, árnyékoló, teljes fényzáró vagy fényvisszaverő. Felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, falnyílásba, ablak vagy ajtószárnyra. Ablakra, ajtóra fúrásmentes tartóval is felszerelhetjük, ebben az esetben nem kell megfúrni a keretet. A roletta működtetés lehet gyöngyláncos, rugós, motoros. Választható, hogy a mozgatást végző gyöngylánc melyik oldalra kerüljön , merre tekerje a textilt (ablak felé, szoba felé), és milyen hosszú legyen. A rolettavászon szélessége minden esetben 4-5 cm-el keskenyebb (oldalanként 2-2,5 cm), mint maga a szerkezet.

Sávroló

A sávroló több funkciót egyszerre betöltő árnyékolási megoldás.

A sávok váltakozásának köszönhetően állíthatjuk fényáteresztő vagy árnyékoló pozícióba is, így egy szerkezettel kiválthatjuk a fényáteresztő föggöny és a sötétítő vagy fényzáró függönyt is. A sávroló két anyaga egymás mögött helyezkedik el. Amikor mozgatjuk, akkor a két anyag elcsúszik egymáshoz képest, így az egyik pozícióban fényáteresztő funkciót tölt be, míg a másikban sötétítőt. Szükség esetén teljesen felhúzható a roló. Alkalmazhatjuk lakásba, üzletbe, irodába egyaránt. Kiváló olyan helyiségben, ahol nincs sok hely a nyílászárók mellett vagy fölött. Felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, falnyílásba, ablak vagy ajtószárnyra . Ablakra, ajtóra fúrásmentes tartóval is felszerelhetjük, ebben az esetben nem kell megfúrni a keretet. A sávroló működtetés lehet gyöngyláncos vagy motoros. Választható, hogy a mozgatást végző gyöngylánc melyik oldalra kerüljön és milyen hosszú legyen. Valamint merre tekerje a textilt sz ablak , vagy szoba felé. A rolettavászon szélessége minden esetben 4-5 cm-el keskenyebb (oldalanként 2-2,5 cm), mint maga a szerkezet.
Sávroló

Sávroló

Szalagfüggöny

Szalagfüggöny

Szalagfüggöny

Térelválasztónak is remek megoldás, elhúzva kicsi helyre összegyűjthető.

A szalagfüggöny lamellái kétféle szélességben elérhetőek 127 mm és 89 mm méreten. A lamellák forgatásával tudjuk szabályozni a bejövő fény mennyiségét. A lamellákat elhúzhatjuk 1 vagy 2 oldalra, vagy akár középre is lehet gyűjteni. A szalagfüggöny sínt felszerelhetjük oldalfalra vagy mennyezetre is. Készülhet ferde vagy íves ablakra is. A lamellák anyaga lehet: fényáteresztő, dim out, vagy natúr hatású. Mozgatása lehet zsinóros, vagy motoros.
Spagetti szalagfüggöny
Ez a szalagfüggöny is lamellákból áll és szalagfüggöny sínre kerül, de itt a lamellák alján nincs súly és gyöngylánc. A lamella szélesség 89 mm. A sín szerelhető oldalfalra és mennyezetre egyaránt, és készülhet ferde ablakra is. A lamellák magassága a felszerelés után a kívánt méretre vághatók, vagy előre egyedileg legyártható. Szálai kicsit vastagabbak, mint a normál zsinórfüggönyé. Zsinórszerkezet segítségével lehet a lamellákat forgatni. A lamellákat elhúzhatjuk 1 vagy 2 oldalra, vagy akár középre is lehet gyűjteni.

Római roló, raffroló

Római roló, raffroló – a klasszikustól a modernig bármilyen stílusban megfelelő megoldás!

A római roló mára egy divatos, letisztult megjelenésű árnyékoló, bármilyen stílusban megállja a helyét és elegáns dísze lehet otthonunknak. Alkalmazhatjuk modern, minimál, vagy klasszikus stílusban berendezett otthonunkban is, ügyelve arra, hogy a stílusnak megfelelő textilből készítsük el. A római roló leengedett állapotban kifeszítve helyezkedik el az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűlik össze az anyagot. Speciális rolószerkezetre kerül a textil, amely felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, vagy akár magára az ablakszárnyra is. Az ablakkeretre történő szereléskor választhatunk olyan megoldást is, amelyhez nem szükséges megfúrni az ablakkeretet, ebben az esetben fúrásmentes konzolt alkalmazunk. A szerkezetre felül tépőzárral rögzítjük az anyagot, amelyre vízszintesen, bizonyos szakaszonként kerül felvarrásra a pálcatartó. Ebbe merevítő pálcákat bújtatunk, ami feszesen és mereven tartja a rolót. Az aljába súlylap kerül, amely szintén a feszességről gondoskodik. Mozgatása gyöngylánccal történik. A kezelő hossza és helye egyénileg választható. Készülhet fényáteresztő, sötétítő, vagy black out anyagból is. Fontos figyelembe venni azt, hogy az ablak fölött szükség van annyi helyre, hogy felhúzott állapotban ne akadályozza a nyitást. Ez olyan esetben, ahol kb. párkányig, vagy kicsivel alá ér általában kb.20-25 cm-t jelent, ajtó esetében pedig kb. 25-30 cm hely szükséges a nyílászáró teteje és a szerkezet között.

Római roló

Római roló, raffroló

Pliszé duette

Pliszé függöny

Pliszé függöny

A pliszé olyan árnyékoló, amely harmonika szerűen simul az ablakkeret közé, az üvegfelület elé.

Szerkezete egyszerű, anyaga pliszírozott textília, portaszító tulajdonságának köszönhetően a pliszé kiválóan tisztán tartható.
Két funkció egyben: Választhatunk fényáteresztő vagy sötétítő anyagból pliszé függönyt, de a kettő kombinációja is megoldható egy egyszerű megoldással. A sötétítő és a fényáteresztő pliszé között is van egy sín, ennek mozgatásával tudjuk szabályozni, ha éppen sötétíteni akarunk, vagy csak a belátást meggátolni. Van megoldás arra is, hogy alulról felfelé, illetve felülről lefelé húzzuk a pliszé függönyt. A pliszé függönyök az egyik legsokoldalúbb árnyékoló, mert nemcsak a szokványos nyílászáróknál, hanem mindenféle egyedi ablakformánál (trapéz, háromszög, kör) egyaránt alkalmazható, mivel közvetlenül az üvegfelületre szereljük fel, ezért a bukó-nyíló ajtók és ablakok tökéletes megoldása. Mozgatása húzózsinórral vagy a szerkezetre szerelt fülekkel fokozatmentesen lehetséges, lépcsőházakban vagy téli kertek tetején elhelyezett pliszéket pedig húzópálcával. De rendelhető motoros kivitelben is. Nehezen függönyözhető ablakokra a megoldás a pliszé.

Lapfüggöny

Egyre nagyobb teret hódít magának a lapfüggöny.

Bár a lapfüggöny formavilága modern, letisztult, nemcsak esztétikus, de rendkívül praktikus is. Akár térelválasztónak is használhatjuk. Ideális széles ablakok, teraszajtók árnyékolására. A textilpanelek olyan fényáteresztő és sötétítő anyagokból készülnek, amelyeket egymás mögé helyezett szerkezetekre rögzítenek. A szerkezeten lévő tépőzár segítségével rögzítjük a paneleket a lapfüggöny sínre, és az aljukban lévő súlylap gondoskodik a feszítésükről. A panelkocsik mozgatása kézzel, zsinórszerkezettel, vagy motorral történhet. A panelek száma egy irányba történő húzásnál megegyezik a sínek számával, két irányban történő elhúzás esetén a duplája. A lapfüggöny sín 2, 3, 4, 5 vagy 6 sínes változatban készül. A sínek egyedi méretben készülnek és ezekre egyedi méretű panelek kerülnek.

Lapfüggöny

RELUXA

Reluxa

Reluxa

A reluxa egy jól bevált beltéri árnyékoló. Főleg irodákban alkalmazzák, de sokszínűsége miatt otthonokban is praktikus árnyékoló.

Fő erénye a kis helyigény és a könnyű tisztítás. A rolettával szemben előnye, hogy a külvilágtól nem zár el teljesen, a lamellák optimális szögbe állításával megmaradhat a kontaktus a külvilággal a beláthatóság mégis korlátozódik. A lamella készülhet alumíniumból illetve fából. Már a reluxák is rendelhetőek fényzáró kivitelben, ahol csak minimális fény jut át a lamellák között. A reluxa, hasonlóan a többi árnyékolóhoz, hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, mert az ablaktól néhány centiméterre helyezkedik el, ezért nyáron kint tartja a meleget, télen a hideget. A lamella színeit széles színválasztékból választhatja ki, találja meg otthonába legjobban illőt! A belső építészetben is fontos szerepet töltenek be a stílusos falamellák, melyek a természet közeli lakás érzetét adják
Szerelhetjük az üvegszorító lécbe (itt helyet takarítunk meg -diszkrét, és népszerű), vagy falra, mennyezetre, itt a teljes ablaknyílást lefedi (dekoratív megoldás főleg a fa reluxáknál).
Működtetése lehet lánccal, vagy elektromosan. Utóbbit főleg nagy ablakoknál ajánlott.

t

Ha kérdésed van akár a fentiekkel kapcsolatban, akár árajánlatot szeretnél kérni, fordulj hozzánk bizalommal, mindenben segítünk Neked!

Elérhetőségeink

Készséggel állunk rendelkezésedre a megadott elérhetőségeinken. Az űrlap kitöltésével közvetlenül tudsz üzenetet küldeni, melyre néhány munkanapon belül válaszolunk.

Üzlet

8060 Mór, Vértes u. 8/A.

Telefon

+36-30-317-69-15

Facebook

Küldj üzenetet!

15 + 10 =